lauantai 10. toukokuuta 2014

Teetä ja mokkapaloja

Vadelmasuu leikeissään.


Vadelmasuu on löytänyt kädet. Niitä pitää nyt tutkia koko ajan ja työntää välillä suuhun. Ollaan huomattu, että leikkimaton ennen niin kiinnostava lintu ja rapiseva punainen kukka jäävät kirkkaasti kakkosiksi.

Kuolan määrästä päätellen hampaita on nyt tulossa. Tämä on yhtä kuin hyvästi yöt pelkillä kolmella herätyksellä.

Marie Antoinette -teetä.
No väsynyt äiti kaipaa hiukan piristystä, joten keitin teetä théhuoneen ihanasta Marie Antoinetista. Se on sekoitus valkoista ja vihreää teetä, jota maustavat vaaleanpunaiset ruusunnuput sekä vadelman ja punaherukan palaset.

Aina kun piipahdamme Helsingissä, käymme tässä Eerikinkadulla sijaitsevassa mukavassa ja asiantuntevassa teekeitaassa.

Mukaan tarttuu monta pussia, viimeksi myös vihreää teetä papaijan, ananaksen ja mansikan paloilla, vahvaa mustaa Sunday-teetä sekä ehkä parasta näistä eli vahvasti kirsikalta maistuvaa mustaa Villikirsikkaa.







Herkutteluseurana uusin KaksPlus.
 En malttanut olla ottamasta palasta herkullista mokkapalaa pakkasesta, johon olin jemmannut tätä ihanaa suklaaherkkua.

Mokkapalat ovatkin tosi hyviä pakastettavia, sillä ne sulavat hetkessä herkuteltaviksi.


SUUSSA SULAVAT MOKKAPALAT (pellillinen)

Mokkapaloja kookoshiutaleilla ja nonparelleilla.

5 dl vehnäjauhoja
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa tai kermaa
200g voita
3 kananmunaa
4 dl sokeria

Kuorrutus:
400g (7 1/2 dl) tomusokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 tl vaniljasokeria
1 dl vahvaa kahvia
75g voisulaa

Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhossa. Sulata voi kattilassa ja kaada maito joukkoon. Jäähdytä kädenlämpöiseksi.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää vuorotellen joukkoon maito-voiseosta ja jauhoseosta. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle.

Paista 175-asteessa noin 30 min. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla. Jos taikinaa tarttuu tikkuun, jatka kypsentämistä 5-10 min. Varo, ettei tule kuivaa! Anna pohjan jäähtyä.

Sekoita kuorrutteen ainekset yhteen ja kaada jäähtyneen pohjan päälle nuolijalla levittäen. Päälle voi ripotella kookoshiutaleita tai nonparelleja. Anna jähmettyä huoneenlämmössä. Itse pidän jääkaappikylmistä mokkapaloista, mutta se on makuasia.

Tässä alla vielä kuva osasta meidän teevalikoimaa. Clipper-teet ovat niin hyviä!

Teelajitelmia piisaa.


















***Äitimarja***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)