tiistai 27. toukokuuta 2014

Piristävä viherpirtelö

Huurteinen vadelma tervehtii nautiskelijaa.
Joo tiedetään! Nämä vihersmoothiet eivät näytä maailman herkullisimmilta, mutta maku ja ravintoaineet ovat kohdillaan. Kun uskaltaudut kokeilemaan, huomaat, että tämä onkin tosi hyvää! Ja kokonaisuudessaan viherpirtelö on aikamoinen vitamiini- ja hivenainepaukku.


Meillä näihin on innostunut toistaiseksi vain minä, mutta Mustikkasormi olisi tarkoitus koukuttaa jonkinlaiseen pirtelövälipalaan kesän aikana. Tästä aiheesta kirjoittelen lisää myöhemmin kesällä. Lapsen pirtelöön en kuitenkaan laittaisi spirulina-jauhetta, koska merilevävalmisteiden käyttöä ei suositella imeväis- ja leikki-iässä. Merilevä voi sisältää jodia erittäin korkeina pitoisuuksina.

Spirulina on mikroskooppinen levä, joka sisältää todella paljon ravintoaineita mm. runsaasti proteiinia, antioksidantteja, rautaa, magnesiumia, kaliumia ja K-vitamiinia. Spirulinaa saa meillä päin ainakin Prismasta.

Voit vaihdella ainesosia oman mielesi mukaan kunhan huolehdit, että nestettä on tarpeeksi. Voit lisätä vettä tai maitoa mukaan, jotta massa liikkuu paremmin sauvasekoittimella.

Tämä ohje sopii herkutteluhetkien jälkeiseen turvotuksenpoistoon, sillä spirulina ja varsiselleri poistavat nesteitä. Voit nauttia viherpirtelön aamu- tai välipalaksi.

PIRISTÄVÄ VIHERPIRTELÖ

1 appelsiini kuorittuna tai mehuksi puristettuna
1 kypsä banaani
1 varsisellerin varsi pilkottuna
kourallinen tummalehtistä salaattia
1/2-1 tl spirulina-jauhetta
1 rkl pellavasiemenrouhetta
0,5 dl maustamatonta jogurttia

Surauttele kaikki yhteen sauvasekoittimella.

Nauti ennen kuin joku muu ehtii!

***Äitimarja***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)