sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Kevään ja kasteen juhlaa!

Jokin aika sitten vietimme perheessämme Vadelmasuun ristiäisiä. Halusimme kutsua paikalle vain sukulaiset ja kummit, koska ristiäiset vietettiin kotona melko suppeissa tiloissa. Minulla on tapana leipoa paljon itse erilaisiin juhliin, joten tälläkin kertaa ahkeroin viikkoja etukäteen kaikkea ihanaa pakastimeen.

Ristiäistarjoilut n. 20:lle

Merivoileipäkakku
Kylmäsavuhärkärieskarullat
Sitruunarahkapullat
Macaronit kolmella tapaa
Vadelmavohvelit
Euran rinkilät
Mansikka-limevalkosuklaakakku

Ristiäistarjoilut tytölle.

Tarjoiluista merivoileipäkakku sai eniten kehuja, joten laitan ohjeen tähän, jos joku innostuu tekemään. Kakku olikin todella hyvää, vaikka en tiedä, paljonko nykyisin voileipäkakkuja juhlissa tarjotaan. Suosittelen tätä silti lämpimästi.

Olen yhdistellyt omassa ohjeessani Koko Suomi leipoo -ohjelman voittajan Andersin merivoileipäkakkua ja Kinuskikissan lohivoileipäkakkua.


Merivoileipäkakku

Pohja:
Fazerin Laivurin tummat vaakaviipaleet (pakaste), 8 isoa viipaletta

Voita
Sitruunamehua ( tai maitoa) kostutukseen

Täyte:
n. 400-500g katkarapuja sulatettuna
8 keitettyä kananmunaa hakkeena
500g lämminsavulohta
1/2 dl tuoretta tilliä hakkeena
2 1/2 dl majoneesia
n. 150g creme fraichea
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g ruohosipulituorejuustoa (itse käytin vain maustamatonta 400g)
1 sitruunan hienoksi raastettu kuori ja mehu
Suolaa oman maun mukaan, maistele!
Valkopippuria

Koristelu:
400g maustamatonta tuorejuustoa
n. 100-150g creme fraichea (riippuu, kuinka jäykkää haluat)

(Piparjuurta tuubista maun mukaan, itse en laittanut)
Salaattia, kylmäsavulohta, sitruunansiivuja, kurkkua, tilliä koristeluun

Kuivaa sulaneet katkaravut talouspaperilla painellen ja leikkaa hakkelukseksi. Hienonna keitetyt munat ja tilli. Perkaa lohi. Sekoita kaikki täytteen aineet ja laita jääkaappiin hetkeksi. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Reunoista voi tehdä tosi hyviä krutonkeja: pilko, paahda pannulla öljyssä ja suolaa.

 Asettele tarjoiluastialle kaksi leipäviipaletta ihan vierekkäin, voitele voilla ja kostuta. Leipäpaketissa on kantapaloja, laita niitä alimmaiseksi, niin "paremmat" palat jää seuraaviin kerroksiin. Laita täytteestä 1/3 leipien päälle. Koita laittaa täytettä ihan reunoille asti, ettei kakku ala valahtaa vinoon. Toista sama 2 kertaa. Laita lopuksi leivät kanneksi ja kostuta. Kiedo kakku kelmuun ja anna vetäytyä yön yli. Kuorruta ja koristele tarjoilupäivänä.


 Nautinnollisia herkkuhetkiä toivottelee

***Äitimarja***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)