maanantai 12. toukokuuta 2014

Iltarutiinit ja muitakin kirjoja

Suosituimmat iltasatukirjat meillä tällä hetkellä.






Meidän perheen iltarutiineihin on jo reilun vuoden ajan kuuluneet iltasadut. Omassa lapsuudessani illan kohokohta oli se, kun useimmiten äiti luki meille lapsille kirjaa "365 satua". Rakkaus kirjoihin syttyi tuolloin ja on kestänyt tähän päivään asti.

Iltarutiinina kirjan luku on mitä parhain. Meillä iltapalan jälkeen pestään hampaat ja leikitään hetki ennen makkariin menoa. Sitten Mustikkasormi saa valita yhden kirjan, joka sitten suurella hartaudella luetaan. Tämän jälkeen hetki silittelyä ja sitten lapsi jää yksin huoneeseen nukahtamaan.

Kuulostaako toimivalta? Sitä se ei aina ole, varsinkaan nyt alkaneessa uhmaiässä. No koitetaan mennä tällä eteenpäin. Yleensä olemme pariin kertaan vielä pistäytyneet huoneessa peittelemässä uudelleen ja sanomassa hyvää yötä.

Minkälaisia teidän muiden perheiden iltarutiinit ovat ja mitkä ovat suosikki-iltasatujanne tai -kirjojanne?

Ihan parhaita ja vanhemman mielestäkin mukavimpia iltasatukirjoja ovat ne, jotka jaksaa lukea ilta illan jälkeen yhä uudestaan ja uudestaan. Edellä olevan kuvan kirjoista näitä ovat Tiitiäisen runolelu, Metsän eläimiä, Pikku poron päivä sekä Peukaloputti ja luumupuu. Mustikkasormi pitää Eläinten väreistä, koska siinä on avattavia luukkuja ja värien opettelu on hänellä nyt kiinnostuksen kohteen muutenkin. Isänorsu, missä olet? on klassikko meillä, sitä on luettu jo yli vuoden ajan ja isä-aiheen vuoksi kai pojan mieleen.

Parhaat ja luetuimmat kuvakirjat päivähetkiin: ylhäältä vasemmalta Pikkuveikko, Mato Matalan sanakirja, Touhukas Tomi (äidin suosikki), alh. vas. Tatun ja Patun Suomi, Rohkeat retkeilijät, Miina ja Manu maatilalla ja Meren elämää.





Tässä yllä vielä hyviä kirjoja päivälukemiseen. Touhukas Tomi on hyvä äidin mielestä, koska sitä lukiessa Mustikkasormi haluaa aina olla iso poika, aivan kuten Tomikin. Kun sitten vauvailu taas alkaa esimerkiksi ruokapöydässä, voi äiti sanoa painokkaasti "kenenkään ei tarvitse auttaa sinua, koska olet jo iso poika". Toimii ajoittain melko hyvin.

Kaikille iltahulinoiden väsyttämille vanhemmille: Koittakaan jaksaa, meitä on täällä muitakin :) !


***Äitimarja***

2 kommenttia:

  1. Onpa ihanasti kirjat esillä ja omiakin suosikkeja mukana, tai siis 1,5v pojan... Blogia on miellyttävä lukea :) Jatkoa odotellessa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Kirjat ovat esillä Ikean hyllyillä, joihin ollaan oltu todella tyytyväisiä. Parhaimmat kirjat pysyy näin pikku kätösten ulottumattomissa. Kiva, että teksti on mieleen :)

      Poista

Kiitos kommentistasi :)