keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Late Lammas -kakku

Mää! Hiukan kauhistuneelta Late tässä näyttää,
mutta niin näyttäisin minäkin tuossa tilanteessa :)
Vietimme tällä viikolla Mustikkasormen 2-vuotissyntymäpäiviä, ja halusin tehdä tällaisen Late Lammas -kakun häntä ilostuttamaan. Late Lammas on hahmona mainio, ja poika nauraa lähes aina ääneen tuota ohjelmaa.

Netti on täynnä vastaavanlaisia kakkuja, joiden malleja yhdistelin tähän omaan kakkuun. Ohje on hyvin helppo ja mukava tehdä. Sisällä oli perus kahden munan kakkupohja ja täytteenä lemon curdia ja vaniljamousse. Valmiiksi musta sokerimassa maistui mielestäni aavistuksen lakritsilta, joten sitruuna sopi mainiosti tähän. Lisäksi kakku ei ole liian makea, joka on monesti hyvä asia, jos tarjolla on muutakin makeaa. Kakku on 6-8 henkilölle.

He's Shaun the Sheep, he's Shaun the Sheep...
Late Lammas -kakku

2 kananmunan kakkupohja:
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Täyte:
1/2 prk Lemon curdia
2 1/2 dl vispikermaa + 1 dl vispikermaa kakun päälle
1 prk vaniljarahkaa
2 liivatelehteä + 1 rkl kiehuvaa vettä
1/2 dl vaniljakreemijauhetta (löytyy esim. Prismasta)

Paista kakku 175-asteessa uunin alatasolla n. 20 min. Jäähdytä hyvin ennen kokoamista. Täytä kakku pyöreään muovikulhoon, jossa on kelmu alla.
Leikkaa kakkupohja kahdeksi levyksi ja muotoile palasista sopivat ympyrät kulhoon, toinen pienempi kuin toinen. Ylijäämistä paloista voit koota levyn keskimmäiseen kerrokseen.
Tee mousse. Vatkaa kerma ja lisää rahka ja kreemijauhe. Liuota liotetut liivatteet 1 rkl kiehuvaan veteen ja kaada nauhana moussen joukkoon koko ajan sekoittaen. Tarkista makeus.
Laita pienempi levy kulhon pohjalle. Kostuta pohjat ensin maidolla, laita sitten lemon curdia ja vaniljamoussea. Täytä näin koko kulho.
Taittele kelmun reunat kakun päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään noin 4 tunniksi tai seuraavaan päivään.

Kakku täytettynä kulhossa ja koristelutarvikkeet.

Oma kakkuvuokani oli 20 cm ja kulhoni 18 cm halkaisijaltaan.

Kumoa kakku pois kulhosta tarjoilulautaselle ja sivele pintaan vaahdotettua vispikermaa.
Asettele vaahtikset limittäin alhaalta ylös kehänä. Muotoile korvat ja pää. Laita ensin korvat, sitten pää.
Kiinnitä lopuksi Laten hiukset, silmät ja numero valmiilla pikeerillä. Varmista numeron pysyminen cocktail-tikuilla.

Numeroidean sain Makeaa murmelin täydeltä -blogista. Kiinnitys on cocktail-tikuilla.

Onnea rakkaalle Mustikkasormelle vielä kerran!

***Äitimarja***


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)