tiistai 6. toukokuuta 2014

Kuinka äkäpussi kesytetään?

Olemme vastikään tammikuussa saaneet perheeseemme uuden jäsenen, eli suloistakin suloisemman Vadelmasuun. Tyttönen saa kenet tahansa hymyilemään aurinkoisella olemuksellaan. Sen sijaan rakas Mustikkasuu ei ole aina muiden kanssa samaa mieltä. Mustasukkaisuus yhdistettynä alkavaan uhmaikään ei ole kaikista kivuttominta, ja päivittäin näemme kiukuttelua, itkupotkuraivareita, oman tahdon osoitusta ja siskon hiukan liian kovakouraista "silittämistä". Plääh! Ja joku vielä sanoi, että "siinä se toinen lapsi menee kuin yksikin". Or not?

Mikä siis avuksi? Olemme koittaneet kääntää kovakouraiset silitykset varovaiseksi hellimiseksi kädestä pitäen näyttäen. Olemme kehuneet isoveikkaa aina, kun hän lähestyy siskoa. Olemme jopa laittaneet osan Mustikkasuun vanhoista leluista pois ja hankkineet tilalle ison pojan leluja. Ei auta. Kaipa se aika vaan auttaa tähänkin asiaan.

Miten teillä muilla handlataan nämä uhmikset/mustiskohtaukset?

Jos haluat hiukan kättäpidempää tähän ongelmaan, suosittelen Väestöliiton ja MLL:n sivuja näistä aiheista.

Eilen oli aika raskas päivä, joten päätin tehdä oikein hyvää ruokaa, jos se nyt saisi meidät kaikki paremmalle tuulelle.

Tässä siis herkullinen "Äkäpussin lohtulaatikko" eli

BROILERPASTALAATIKKO n.6:lle

Äkäpussin lohtulaatikko

Ainekset:
500g tummaa tai vaaleaa simpukkamakaronia
400g broilerin maustamattomia fileesuikaleita
1 rkl öljyä
mausteita maun mukaan, esim. paprikaa, valkosipulipippuria, suolaa
1 sipuli

Kastike:
3 rkl voita
1/2 dl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
loraus kanafondia
1 tl currya
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl valkopippuria
150g mietoa juustoraastetta

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Paista broilersuikaleet öljyssä ja mausta maun mukaan. Pilko joukkoon sipuli ja kuullottele vielä hetki.

Keitä maitokastike. Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Sekoita maito hyvin vispilällä joukkoon. Anna kiehahtaa, jolloin kastike sakenee. Mausta ja maistele. Laita kaikki isoon uunivuokaa (itselläni oli n. 20x30 cm) ja sekoita. Päälle juustoraaste.

Paista uunissa 225 asteessa keskitasolla n. 25 minuuttia, kunnes laatikko on kauniin värinen.


On tosi hyvää! Ja niin äkäpussi kesytettiin tällä erää.

***Äitimarja***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)