perjantai 16. toukokuuta 2014

Herkullinen kalakeitto

Lapsille sopivaa ruokaa.
Meillä pidetään kalasta, joten tätä kalakeittoa tehdään meillä eri versioin säännöllisesti. Pienimmille syöjille keiton voi soseuttaa haarukalla vasta lautasella. Lisäksi tämä on todella nopea tehdä, jos juuresten kuoriminen on tuttua hommaa.

Jos jaksat tehdä keiton heti aamulla, voit jättää keiton hautumaan liedelle aamu-ulkoilun ajaksi. Näin maut tasaantuvat ja keitosta tulee mukavan pehmeää.

Lasten kalakeitto 6-8:lle

n. 6-7 isoa perunaa
1 palsternakka
1 sipuli
5 dl vettä (tai niin, että juurekset peittyvät)
1,5 rkl kalalientä (esim. Touch of Taste:n kalafondia)
pari oksaa tuoretta tilliä (kuivattukin käy, mutta tuore parempi)
8 kokonaista maustepippuria
1 laakerinlehti
150g tuoretta lohta
400g Alaskan seitiä pakkasesta puoliksi sulana (tavallista seitiä miedompaa)
2 dl kermaa tai ruokakermaa
1 tl suolaa (voi jättää poiskin, jos pieniä syöjiä)

Kuori kasvikset ja paloittele ne. Sipulit kannattaa silputa pieniksi kuutioiksi, jotta se "häviää" keittoon. Pilko palsternakka perunaa pienemmiksi kuutioiksi.
Keitä perunat, palsternakka ja sipuli tillinoksan, mausteiden ja kalaliemen kera vedessä noin 10 min. tai kun ovat lähes kypsiä. Säästä puolet tillistä lopuksi laitettavaksi.
Lisää aivan lopuksi ensin kerma kiehuvaan keittoon ja sen jälkeen kuutioidut kalat. Ota sitten heti lämpö pois, jotta kala hautuu lempeästi kypsäksi. Näin kalasta ei tule kuivaa. Ongi tillinoksa pois keitosta.
Lisää silputtua tilliä ja suola. Tarkista maku.

On pienten ja isompienkin herkkua!

***Äitimarja***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)