maanantai 16. kesäkuuta 2014

Mansikkatassun mannafrutti

Välipalaksi tai jälkkäriksi sopiva mannafrutti on todella helppo ja herkullinen.
 Olen aina pitänyt kaupan mannafrutista, mutta hinta ja kaikki mahdolliset lisäaineet saivat minut etsimään mannafrutin ohjeen netistä. Helppo ohje löytyikin Maku-lehden sivulta.

Muokkasin ohjetta enemmän omaan makuuni ja laitan tähän myös astetta herkumman version siltä varalta, että haluaa joskus oikein kermaista mannafruttia.

Ja Mansikkatassu taitaa tässä nyt olla Äitimarja itse, niin paljon mansikoista tykkään.

MANSIKKATASSUN MANNAFRUTTI

5 dl kevytmaitoa tai kermamaitoa (2 dl+3 dl)
1/2 dl mannasuurimoita
1 rkl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria
1/2 tl vanilja-aromia
1 dl maustamatonta jogurttia tai Bulgarian jogurttia
2 dl mansikoita soseena

Kiehauta maito pinnoitetussa kattilassa. Sekoita joukkoon mannasuurimot. Hauduta välillä sekoitellen noin 10 minuuttia, kunnes puuro on kypsää.
Mausta sokerilla, vaniljasokerilla ja -aromilla. Jäähdytä puuro kylmäksi esimerkiksi vesihauteessa.
Sekoita jogurtti kylmän puuron joukkoon. Soseuta tuoreita tai kohmeisia mansikoita ja ripottele mannapuuron päälle.
























Mustikkasormi veteli tätä herkkua intoa puhkuen välipalaksi, kunnes makeaa tuli jo liikaa ja toinen kulhollinen jäi kesken.

Äiti huolehti loput parempaan talteen:)
Naminamnam!

***Äitimarja***




2 kommenttia:

  1. Oi, tätä täytyy kokeilla! Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On todella hyvää, kannattaa kokeilla. Alkuperäisessä ohjeessa oli vaniljajogurttia, joten valinta on vapaa :)

      Poista

Kiitos kommentistasi :)