torstai 27. marraskuuta 2014

Hannun ja Kertun piparkakkuja

Lapsuuden muistot tulvivat mieleen näiden piparkakkujen myötä.
1980-luvulta tutut Hannun ja Kertun piparkakut odottavat herkuttelijaa.
Meidän joulunodotukseen kuuluvat itse tehdyt Hannun ja Kertun piparkakut. Tai no, ohuet piparit (Rainbow) on ostettu kaupasta, mutta koristelu eli se kaikista hauskin homma, on tehty itse.

Jos joku ei nyt tiedä, mistä puhun, voi käydä katsomassa vanhoja keksimainoksia Muistikuvia lapsuudesta -blogissa. Nykyisin Prinsessa-kekseinä myytävät pinkit piparkakut olivat ennen Hannun ja Kertun pipareita, ja se kuorrute oli suklaantapaista, eikä kovaa kuten nykyisin.

Oma kuorrutteeni on valkosuklaata, jota olen maustanut mansikkatomusokerilla ja punaisella elintarvikevärillä. Päällä perinteiset nonparellit. Mansikan makua olisi voinut vielä vahvistaa mansikka-aromilla.

Herran J. ei kuitenkaan ihan täysillä fanita näitä keksejä, joten ideoin hänen suuhunsa paremmin sopivat keksit. Fazerin perinteisten piparkakkujen keskikukkaan on helppo pursotella samaa kuorrutetta ja koristella oman mielen mukaan. Lopuksi keksit laitetaan jääkaappiin jähmettymään.


 Osaan laitoin valmiita valkosuklaahippuja, osaan vaaleanpunaisia tai kultaisia sokerihelmiä.

Piparit kannattaa säilyttää jääkaapissa, jotteivat ne sula lämpimässä keittiössä.
Ensi sunnuntaina on jo ensimmäinen adventti. Pitääkin kaivaa kankainen joulukalenteri esiin Mustikkasormea ja Vadelmasuuta varten.

Vaaleanpunaista joulunodotusta kaikille!

***Äitimarja***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)