sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Viikon 46 positiivinen ajatus: Vauvamössöä enää 2 kk!

Ruuat pakastinpusseihin ja pakkaseen odottamaan ruokahetkeä.

Viikko on kulunut jälleen vauvanruokia tehdessä. Teen kerralla ison satsin, jotta ruokaa ei tarvitse tehdä joka viikko.

Tällä viikolla Vadelmasormi täytti 10 kuukautta, joten kovin kauaa ei vauvamössöjä enää tarvitse tehdä (Jesjesjes!!). Tai voishan kaiken ostaa valmiina kaupastakin, mutta uskon, että itse tehden ruuassa on enemmän vitamiineja ja muuta tarpeellista kasvua varten. Lisäksi tämä vauvanruokien teko jäi päälle Mustikkasormen vauva-ajoilta, eikä Vadelmasormi enää suostu syömään kaupan mössöjä.

Vauvanruuan perusohje

n. 8-10 dl vettä
1 laakerinlehti
6-8 kokonaista maustepippurian. 10 kpl jauhoista perunaa
1 pieni bataatti (voi jättää poiskin ja lisätä porkkanoita)
2-3 porkkanaa
1 sipuli tai pala purjoa
200-300g naudanlihaa, broileria tai possua

Kuori ja pilko kasvikset melko pieniksi paloiksi.
Keitä pilkottua sipulia ja porkkanoita mausteiden kera vedessä noin 10 min.
Lisää liha ja muut kasvikset, keitä vielä 10-20 min. lihasta riippuen kypsäksi. Naudanliha kannattaa lisätä jo sipulin kanssa, jotta liha kypsyy hyvin.
Poista mausteet.
Erottele lihat soseesta, jos haluat tehdä hyvin hienoa sosetta. Soseuta lihat erikseen sauvasekoittimella pienen liemitilkan kanssa ja lisää muiden joukkoon.
Soseuta vielä koko satsi sileäksi sauvasekoittimella. Isommalle vauvalle riittää vähempikin soseuttelu.

Kyllä vauva tykkää!

***Äitimarja***


2 kommenttia:

  1. Meillä on kuopuksen kanssa sosetaival vasta aluillaan, mutta odotan jo, että se loppuu.. ;) Tuo jatkuva soseiden tekeminen on pidemmän päälle aika tylsää. Onneksi kuopus on kohta sen ikäinen, että voimme aloittaa sormiruokailun. Se tuo vaihtelevuutta ruokailuun!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi, on siis muitakin mössöjen uuvuttamia :) Meillä myös ruokaillaan sormin syöden mössöjen rinnalla, viimeksi maisteltiin ruisleipää ja kurkkua. Vadelmasormi söis varmaan enemmänkin sormin, jos äiti vain jaksaisi niitä aina tarjota. Pitää laventaa siis repertuaaria.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)