perjantai 21. marraskuuta 2014

Viikon 47 positiivinen ajatus: Joulumuistoja ennen ja nyt

Prmm-prmm, prmm-prmm, joulun autot päristää (laula Joulun kellot -sävelellä).






En ole varma, onko etualalla oleva punainen ajoneuvo paloauto vaiko rekka. Mitäs mieltä olette?
Aika söpö tuo takana oleva ambulanssi.
 Tässä tämän viikon joulusaavuukseni. Kun näin nämä Stockmannin jouluosastolla, ne oli vain ihan pakko tuoda kotiin. Paloauto, ambulanssi, betoniauto ja puskutraktori päristelivät siis meille.

Tsuku-tsuku, tsuku-tsuku, lähdetään!
Veturin vauvut täynnä lahjoja!
Toinen ihana joulukoriste, joka puksutteli meille, oli tämä veturi vauvuineen. Tuomas Veturi on Mustikkasormen suuri suosikki, joten toivon tämän koristeen muistuttaa tulevinakin jouluina lapsuuden ihanista asioista.

Tuli sieltä jotain äidillekin mukaan. Hopeisenvalkoiset kävyt.
 Oman lapsuuteni jouluista muistan hyvin tietyt kuusenkoristeet, jotka toivat minulle joulun. Pahvista ikkunaan askarrellut tontut, perinteiset koripunossydämet, Aarikan puutontut, hiukan jo kolhiintuneet joulupallot ja pienet olkipukit ja -enkelit. Ja se hopeinen latvatähti, joka aina taiteltiin uudestaa ja uudestaan kuusen latvaan, vaikka kiinnitykseen tarkoitettu metallilanka oli jo lyhentynyt melkein käyttökelvottomaksi.

Ainut asia, jota hiukan pelkään on, että nämä lasiset ihanuudet eivät kestä vuosia eteenpäin ehjänä. No, ainahan ne voi liimata, jos jokin lipsahtaa käsistä kuusenkoristelun tuoksinassa.

Ihanaa ja muistoja nostattavaa joulunodotusta!

***Äitimarja***


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)