sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Kanatortillat ja tzatziki

Raikasta kesäruokaa.
Jos pidät valkosipulista, tämä ohje on ehdoton kesähitti! Kanatortillassa ei itsessään ole mitään kummallista, mutta mukaan tuleva tzatziki kruunaa aterian. Täytteet kannattaa pitää hyvin yksinkertaisina, sillä tzatziki hallitsee tässä kokonaisuutta.

Resepti sopii pääosin aikuisten herkkuhetkiin, mutta ainakin meillä Mustikkasormi pitää lihapullissa valkosipulista. Pitää kokeilla, josko tämäkin maistuisi hänelle.

KANATORTILLAT JA TZATZIKI 
6 täytettyä tortillaa

6 tortillalättyä
ruukkusalaattia
3 tomaattia kuutioina
3 kypsää broilerfilettä
+ mahdollisesti muuta täytettä esim. paprikaa

Tzatziki:
1 prk (200g) Turkkilaista jogurttia
n. 10 cm:n pala kurkkua
1 raastettu valkosipulinkynsi
rouhittua mustapippuria
0,5 tl suolaa
1 rkl sokeria

Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja purista siitä nyrkkisi sisällä enin vesi pois. Sekoita tzatzikiainekset yhteen ja laita maustumaan jääkaappiin.
Ripottele broilerfileiden päälle lampimausteesi, esim. mustapippurirouhetta ja chilirouhetta, ja paista uunissa pellillä leivinpaperin päällä 200 asteessa kiertoilmassa noin 18 min. Kokeilemalla löydät sopivan ajan omaan uuniisi.
Lämmitä tortillalättyä mikrossa n. 20-30 s. ennen kokoamista. Kokoa tortillat ja nauti!


***Äitimarja***


2 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkkua tämä onkin :) Löysin kana-tzatzikiyhdistelmän jo reilu kymmenen vuotta sitten, ja siitä asti olen nautiskellut näitä aika ajoin.

      Poista

Kiitos kommentistasi :)