perjantai 23. toukokuuta 2014

Nopsa kanaviillokki

Nopsa kanaviillokki ja mustaherukkahilloa. Njam!
En ole koskaan käsittänyt, miksi jotkut eivät pitäneet koulussa kanaviillokista. Voi tosin olla, että meidän koulun keittäjä osasi tehdä siitä hyvää.

Halusin tehdä tästä klassikkoruuasta oman versioni ja tietysti tuttuun kiireisen kotiäidin tyyliin. Otin vinkin tähän reseptiin Jonin ja Mikin kootut reseptit -blogista.

NOPSA KANAVIILLOKKI n. 4:lle

400g broilerin fileesuikaleita
1 rkl öljyä
4 rkl vehnäjauhoja
1 sipuli
5 dl vettä
kanafondia tai -liemikuutio
1 dl kermaa tai ruokakermaa
Mausteita maun mukaan, esim. paprikajauhetta, kuivattua valkosipulirouhetta, rouhittua mustapippuria, currya, suolaa

Ripottele vehnäjauhot ja mausteet suoraan broilersuikaleiden päälle rasiaan. Sekoita hyvin niin,että jauho tarttuu kaikkialle suikaleisiin.
Kuumenna öljy pannussa ja laita broilerit vehnäjauhoineen paistumaan.
Kuori ja silppua sipuli ja lisää se pannuun.
Paista, kunnes suikaleet alkavat saada väriä pintaan ja alkavat olla kypsiä. Lisää 5dl vettä kokoajan sekoittaen. Sekoita myös kanafondi ja kerma joukkoon.
Anna viillokin kiehua hiljalleen n. 20 min.

Maistui keitettyjen perunoiden kera hyvin meidän koko perheelle!

***Äitimarja***




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)