lauantai 24. toukokuuta 2014

Parhaat lihapullat

Nämä vievät kielen mennessään.
En enää vaivaudu tekemään lihapullia muulla kuin tällä ohjeella. Näistä tulee vain yksinkertaisesti parhaita. Mausteita voi säätää fiiliksen mukaan, esim. jättää valkosipulin pois ja lisätä mukaan vaikkapa juustokuminaa ja tuoretta korianteria! Oma maku sanelee tämänkin.

Grillikausi on jo alkanut ja samasta taikinasta voi helposti muokata grilliparilalla paistettavat jauhelihapihvit hampurilaisen väliin. Lisää tällöin mukaan hickory-tyyppistä savunmakuista grillauskastiketta n. 2-3 rkl ja jätä sinappi pois.

Näitä grillikastikkeita on monenlaisia kaupoissa, mutta tämä on ainakin hyvää.

Parhaat lihapullat n. 18 kpl

400g jauhelihaa (Naudan 10% tai broilerjauhelihaa)
1 kananmuna
1 dl kaurahiutaleita
1 raastettu valkosipulinkynsi
1 tl sinappia
1 rkl ketsuppia
Mausteita esim. rouhittua mustapippuria, sipulijauhetta, paprikajauhetta, kuivattua persiljaa...
1 tl suolaa

Vaivaa ainekset taikinaksi ja muotoile pyöreää ruokalusikkamittaa apuna käyttäen pyöryköiksi.
Paista leivinpaperin päällä 200 asteessa kiertoilmassa n. 20 min.

Ruokalusikkamitta on lihapullien pyörittelyssä kätevä apuväline.

Ja sitten herkuttelemaan!

***Äitimarja***


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)