sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Satupiparkakkutalo

Vaaleanpunainen piparitalo on kuin suoraan Hannu ja Kerttu -sadusta.
Vadelmasormi saa kokea tänä vuonna joulun ensimmäistä kertaa. Sen kunniaksi tekaisin tällaisen satupiparkakkutalon.

Ajan (ja jaksamisen) puutteen vuoksi ostin Ikeasta valmiin piparitalon, jonka kasasin sulalla sokerilla ja koristelin ihanaksi prinsessataloksi. Kyllä perheenäiti voi joskun hiukan joustaa, eiks niin :) ?


Kuorrutin seinät ja katon ennen kasaamista mansikkapikeerillä ja annoin kuivua pari tuntia. Vasta sitten koristelin muut kuviot tavallisella pikeerillä.

Kasaamisen tein sulatetulla sokerilla, mutta kaupan valmiilla pikeerillä onnistuu yhtä hyvin. Katon koristelin piparein ja namuin. Talon kulmiin katkoin piparminttusauvoista pätkät.

Pikeerin ohjeen otin Kinuskikissan hyviltä sivuilta. Pikeerin pitäisi olla aika jämäkkää, ei kovin valuvaa. Jos valuu paljon, kun kääntelet pikeeriä lusikalla, lisää hiukan tomusokeria ja vatkaa lisää.

1/4 dl kananmunanvalkuaista (kannattaa mitata, mutta noin 1 munanvalkuainen)
1 1/2 dl (mansikka)tomusokeria
3 tippaa sitruunamehua pullosta.


Koristeluideoita löysin Mansikkamäen ihanilta sivuilta. Savupiipun "savusienen" kiinnitin ensin coktail-tikkuun, ja tikun sitten sokerisulalla savupiipun sisänurkkaan.


Talon toisen katon koristelin hiukan tavanomaisemmin. Ikean piparitalon katossa oli valmiit viivat, joita pitkin oli helppo koristella katto tällaiseksi.

Ja mikä parasta, piparin tuoksun lisäksi kotona tuoksuu nyt myös mansikalta :)


***Äitimarja***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)