perjantai 26. syyskuuta 2014

Viikon 39 positiivinen ajatus: Jouluttelua

Tyypillinen tunnelmanäkymä meillä iltaisin.

Kävelemme Mustikkasormen ja Vadelmasuun kanssa tuplavaunuilla kaamean vihlovassa vesisateessa. Omat hanskani ovat jo läpimärät, ja kylmä viima ja kosteus tunkeutuu iholleni läpi takin ja sadetakin. Mutta lapsilla on mukavaa vaunujen sadesuojan alla.

Yhtäkkiä Mustikkasormi sanoo: "Laula." Kysyn tietysti:"Mitä äiti laulaa?", johon vastaus kuuluu heti:"Joulukuusi!" Ja niin hiukan äimisteltyäni alan hoilottaa hiukan normaalia kovempaa "Joulupuu on rakennettu, joulu on jo ovella...", jotta ääneni kuuluisi läpi tuulen ja sadesuojan. Mahtavat ohikulkijat hiukan hämmästellä :)

Olen itse sellainen, jota some-maailmassa kutsutaan jouluttajaksi. Sytytän kynttilän pimenevässä syyskuun illassa ja alan heräillä jouluun kesäunestani. Kaivan esiin tuikut, vanhat joululehdet, viltit ja kauppojen sesonkirahkat ja käperryn sohvannurkkaan jouluttamaan. Kun lapset on saatu nukkumaan, luen läpi noin kymmenen eri joulublogia ja suunnittelen tulevaa joulua. Tässä ei ole mitään uutta.

Mutta nytkö myös Mustikkasormesta on tullut jouluhöperö?! (Jes!)

Mummon tekemät villatossut ovat ihan ehdottomat iltaisin!
Olemme lukeneet viime päivinä ahkerasti Mustikkasormen kanssa Kristiina Louhen Tompan juhlakirjaa. Siinä yhtenä satuna on Tompan joulu, jossa lauletaan tuota iki-ihanaa joululaulua Joulupuu on rakennettu. Nyt uni ei enää tule ilman sitä. Eihän Mustikkasormi voi mitenkään reilut kaksivuotiaana tietää, mikä joululaulu on. Joten uskon, että laulun ihana tunnelma ja kaunis sävelmä ovat lumonneet hänet. Niinkuin minutkin.

Vielä en aio kuunnella joululauluja, laittaa jouluvaloja tai leipoa piparkakkuja (kuten innokkaimmat jouluttajat ovat jo tehneet!), mutta silti aion nauttia niistä nukkumaanmenohetkistä, joissa saan laulaa lapsuuteni lempijoululaulua. Ja muistakin joulutteluista, kuten tämänvuotisten joulukorttien suunnittelusta.

Jos sinäkin haluat joulutella hiukan lisää, voit käydä ainakin seuraavilla sivuilla tunnelmoimassa:



***Äitimarja***


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)