lauantai 5. heinäkuuta 2014

Lastenkirjoja osa 1.: Autoja ja tunteita


Jos joku on jo kyllästynyt tämän blogin resepteihin ja odottelee muunkinlaisia postauksia, hän ilahtuu nyt. Seuraavassa meidän perheessä suosittuja lastenkirjoja.

Mustikkasormi on automiehiä. Kaikki koneet ja pärisevät vempaimet saavat hänet haltioituneena tuijottamaan kulloistakin konetta. Nieleminenkin usein unohtuu.

Joten nämä pari kirjaa ovat olleet tosi suosittuja. Kuormureita on tosin kirjastosta lainassa. Siinä voi arvata vihjeiden ja kurkistusreiän avulla, mikä auto tulee seuraavaksi. Mustikkasormi halusi lukea tämän uutena heti kolme kertaa putkeen.

Pienen ajoneuvokirjan parhaita puolia ovat monipuolisuus ja paksut kestävät sivut. Ei mene rikki kovassakaan kulutuksessa. Ajoneuvoja on moneen lähtöön, myös kuljettajat ja äänet on huomioitu.



Koneiden voimaa jatkaa edellisten kirjojen tiellä. Hurjien autokirjojen sekaan mahtuu kuitenkin myös Mustikkasormen ja Äitimarjan yhteinen suosikkikirja Iloinen Erkko. On erikoista ja hienoa, että ensinäkemältä hiukan yksinkertainen kirja sopii todella hyvin luettavaksi mustasukkaiselle isosisarukselle.

Kirjassa Erkko-possu haluaisi omia Tilda-tytön kokonaan itselleen, mutta ei saa, koska muutkin haluavat leikkiä Tildan kanssa. Lopulta kaikki on hyvin ja kavereita keskenään. Surun ja ilon tunteita käsitellään niin, että 2-vuotiaskin ymmärtää. Upeaa!

Pitää katsoa näitä Erkko/Tilda-kirjoja lisää kirjastosta. Hahmoista on myös olemassa lastenohjelma Tilda ja hänen ystävänsä, jota voi heinä-elokuussa katsoa Yle Areenalta.

Lukemisiin!

***Äitimarja***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)