keskiviikko 20. elokuuta 2014

Superhyvä kurkkusalaatti

Mummin ohjeella tehty herkku kuuluu syksyyn.
On taasen aika sadonkorjuun. Olen jo monena vuonna tehnyt tätä maukasta kurkkusalaattia, joka sopii lähes kaikkien arkiruokien lisukkeeksi. Ja mikä parasta, se maistuu todella hyvältä. Osansa asiaan saattaa tehdä sokeri, jota ohjeeseen tulee paljon. Myös sipulia tulee paljon, mutta etikka pehmentää sen ihanasti.

Nyt jaksaa taistella läpi tuulen ja tuiskun tuplavaunuilla ja flunssaisena kohti uusia seikkailuja!

Superhyvä kurkkusalaatti

500g avomaan kurkkuja
160g keltasipulia (n. 2 kpl)
1-2 tl sinapinsiemeniä
runsaasti tuoretta tilliä

Liemi:
0,4 dl väkiviinaetikkaa
0,4 dl vettä
160g (n. 1,8 dl) sokeria
1,5 tl suolaa

Pese ja kuori kurkut sekä sipulit. Silppua ainekset pieneksi ja laita isoon kulhoon kera tillin ja sinapinsiementen.
Keitä kattilassa etikasta, vedestä, sokerista ja suolasta liemi. Jäähdytä hieman ennen muiden ainesten päälle kaatamista.
Purkita lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa. On säilynyt kauankin, elleivät syöjät ole ehtineet ensin.


***Äitimarja***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)