Näitä ruispipareitahan on lähes suositeltavaa syödä, ihan jo (mielen)terveydenkin kannalta :) |
En laittant ihan samoja mausteita, kuin alkuperäisessä ohjeessa, mutta melkein. Meillä Herra J. ei pidä korianterista, joten se jäi pois ja tilalle tuli kardemummaa. Muitakin mausteita laitoin hiukan varovaisemmalla kädellä, jotta Mustikkasormi ei vierastaisi.
Ruispiparit
200g voita
2 dl tummaa siirappia
3 dl fariinisokeria
2 rkl kanelia
1,5 rkl kardemummaa
1 rkl neilikkaa
0,5 rkl inkivääriä
1 rkl maustepippuria
2 kananmunaa
3,5 dl ruisjauhoja
1,5 tl soodaa
2 dl mantelijauhoja
4 dl vehnäjauhoja
Mittaa voi, fariinisokeri, siirappi ja mausteet kattilaan. Kiehauta koko ajan sekoittaen ja keitä kunnes sokeri on liuennut. Jäähdytä seos.
Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita tasaiseksi.
Lisää sooda ruisjauhoihin ja seos siirappiseokseen, lisää mantelijauhe. Sekoita vehnäjauhot mukaan parissa erässä.
Kokoa taikina tiiviiksi massaksi ja peitä kannella tai kelmulla ja anna tekeytyä yön yli jääkaapissa.
Työstä taikinaa noin 1/3 erissä. Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla muutaman millimetrin paksuiseksi. Tästä taikinasta tulee hyvät piparit sekä superohuina versioina, että reilusti paksumpinakin. Ota piparimuotilla pipareita ja jätä pipareiden väleihin kohoamisvaraa.
Paista noin 6 min. 200 asteessa.
Tänä vuonna hankin kaksi uutta piparimuottia: traktorin ja paloauton. |
Taikina kohoaa uunissa melko paljon, minkä ansiosta kaksi sydäntä tarrautui söpösti toisiinsa. |
Rakkaat piparit rakkaissa purkeissa. |
Makoista joulun odotusta!
***Äitimarja***
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi :)