Ristiäistarjoilut n. 20:lle
Merivoileipäkakku
Kylmäsavuhärkärieskarullat
Sitruunarahkapullat
Macaronit kolmella tapaa
Vadelmavohvelit
Euran rinkilät
Kylmäsavuhärkärieskarullat
Sitruunarahkapullat
Macaronit kolmella tapaa
Vadelmavohvelit
Euran rinkilät
Mansikka-limevalkosuklaakakku
Ristiäistarjoilut tytölle. |
Tarjoiluista merivoileipäkakku sai eniten kehuja, joten laitan ohjeen tähän, jos joku innostuu tekemään. Kakku olikin todella hyvää, vaikka en tiedä, paljonko nykyisin voileipäkakkuja juhlissa tarjotaan. Suosittelen tätä silti lämpimästi.
Olen yhdistellyt omassa ohjeessani Koko Suomi leipoo -ohjelman voittajan Andersin merivoileipäkakkua ja Kinuskikissan lohivoileipäkakkua.
Merivoileipäkakku
Pohja:
Fazerin Laivurin tummat vaakaviipaleet (pakaste), 8 isoa viipaletta
Voita
Sitruunamehua ( tai maitoa) kostutukseen
Täyte:
n. 400-500g katkarapuja sulatettuna
8 keitettyä kananmunaa hakkeena
500g lämminsavulohta
1/2 dl tuoretta tilliä hakkeena
2 1/2 dl majoneesia
n. 150g creme fraichea
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g ruohosipulituorejuustoa (itse käytin vain maustamatonta 400g)
1 sitruunan hienoksi raastettu kuori ja mehu
Suolaa oman maun mukaan, maistele!
Valkopippuria
Koristelu:
400g maustamatonta tuorejuustoa
n. 100-150g creme fraichea (riippuu, kuinka jäykkää haluat)
(Piparjuurta tuubista maun mukaan, itse en laittanut)
Salaattia, kylmäsavulohta, sitruunansiivuja, kurkkua, tilliä koristeluun
Nautinnollisia herkkuhetkiä toivottelee
***Äitimarja***
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi :)