Ihanainen Geisha-kakku. |
Olen jo pitkään halunnut tehdä Geisha-kakkua ja nyt päätin juhlistaa kolmatta äitienpäiväämme tällä ihanalla herkulla. Resepti on peräisin Merjan leivonta -blogista pienin muutoksin.
Onnea kaikille Äideille!
Pohja:
100 g sulatettua Fazerin sinistä
3 dl kaakaomuroja esim. Choco Cheerios
1 rkl rypsiöljyä
Aseta 20cm:n irtopohjavuoan reunat tasapohjaiselle tarjoilualustalle. Aseta vuoan sisäreunalle leivinpaperista tehty suikale ja myös pohjalle vuoan kokoinen pyöreä leivinpaperi. Tarvittaessa voit laittaa reunasuikaleen
pienellä teippipalasella kiinni. Leivinpaperin avulla saat
reunoista siistit.
Sulata suklaa. Lisää öljy ja murot.
Sekoita ja taputtele irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.
Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunan keltuaista
2 kananmunan keltuaista
15 kpl Fazer Geisha-karkkia sulatettuna
15 kpl Fazer Geisha-karkkia paloiteltuna
2 liivatelehteä
2 dl vaahdotettua kermaa
Koristeluun:
Suklaarouhetta ja suklaalehtiä
Sekoita juusto, keltuaiset ja sulatetut karkit keskenään. Vaahdota
kerma. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 10 min. Purista ylimääräinen
vesi pois ja liota 1 rkl kiehuvaan veteen. Lisää liivateseos
juustomassaan ohuena nauhana, kokoajan massaa sekoittaen.
Lisää
kermavaahto seokseen. Lisää massaan paloitellut karkit.
Laita täyte
pohjan päälle. Anna kakun hyytyä joko jääkaapissa tai voit laittaa sen
myös pakastimeen, jossa se hyytyy nopeammin.
Irrota kakkurengas
hyytymisen jälkeen ja vedä leivinpaperi pois varovasti kakun
reunoilta. Koristele kakku.
Tämä Geisha-kakku saa äidille hymyn huulille. |
***Äitimarja***
Apua miten herkullisen näköistä! Pakko kokeilla seuraavaksi kun nuo aineetkin hivelee makunystyröitä..... :)
VastaaPoistaGeisha-suklaa on aivan erityisen hyvää omastakin mielestä. Ja jotenkin tuo suklaan vaaleanpunainen mielikuva sopii hyvin äitienpäivään.
PoistaOli kyllä todella hyvää kakkua, kun saimme maistaa tätä äitienpäivänä.
VastaaPoista-Mummi ja pappa
Kiitos, kun kävitte maistamassa :)
Poista